Forajul de petrol în zona protejată arctică din Alaska a fost suspendat - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Cultură

Forajul de petrol în zona protejată arctică din Alaska a fost suspendat

Publicat

on

Președintele american Joe Biden a suspendat contractele de concesiune pentru foraje de petrol și gaze naturale din Arctic National Wildlife Refuge, o zonă protejată din Alaska.

Departamentul de Interne a anunțat, la începutul lunii iunie, suspendarea tuturor activităților de punere în aplicare a programului de concesiune pentru foraj de petrol și gaze naturale în zona de coastă a Refugiului Arctic. Totodată, urmează să fie evaluat impactul pe care l-ar putea avea forarea de petrol în zonă. Măsura a fost luată ca urmare a unui ordin executiv pe care președintele Biden l-a dat în ziua inaugurării sale, în ianuarie.

Chestiunea forajului de combustibili fosili în câmpia de coastă a Arctic National Wildlife Refuge a generat una dintre cele mai lungi bătălii pe mediu din istoria recentă a SUA, desfășurată între grupurile de indigeni și de conservare, pe de-o parte, și companiile petroliere și republicanii, de cealaltă parte.

Decizia a fost primită cu bucurie de organizațiile de mediu, ecologiști și grupurile de indigeni, însă unii politicieni republicani nu au fost încântați.

Sursa: www.descopera.ro

buton-whatsapp