„Soarele artificial” al Chinei, reactorul de fuziune nucleară, a stabilit un nou record mondial - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Cultură

„Soarele artificial” al Chinei, reactorul de fuziune nucleară, a stabilit un nou record mondial

Publicat

on

Academia de Științe din China a anunțat că „Soarele Artificial”, reactorul său de fuziune nucleară, a atins 120 de milioane de grade Celsius și a menținut această temperatură timp de 101 secunde.

Ultima oară când EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak sau HT-7U) a menținut o buclă de plasmă atât de mult timp a fost în 2017, însă temperatura a ajuns doar la 50 de milioane de grade Celsius.

În 2018, reactorul chinezilor a menținut gazul încălzit de peste limita de 100 milioane de grade considerată crucială pentru generarea energiei, însă a reușit să susțină plasma doar în jur de 10 secunde.

Așadar, având vedere că de această dată „Soarele Artificial” a susținut plasma la o temperatură de opt ori mai mare decât miezul Soarelui, de 15 milioane de grade Celsius, pentru un timp atât de îndelungat, noul record înseamnă un pas mai aproape de această sursă de energie curată atât de căutată.

Sursa: www.descopera.ro

buton-whatsapp