Aspirina nu îmbunătăţeşte rata de supravieţuire la pacienţii cu COVID-19 – studiu - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Cultură

Aspirina nu îmbunătăţeşte rata de supravieţuire la pacienţii cu COVID-19 – studiu

Publicat

on

Aspirina nu îmbunătăţeşte şansele de supravieţuire la pacienţii grav bolnavi de COVID-19, au arătat marţi rezultatele timpurii ale unuia dintre cele mai mari studii din Marea Britanie, care cercetează analgezicele utilizate în mod obişnuit.

Coordonatorii studiului care analizează o serie de tratamente potenţiale pentru COVID-19 au evaluat efectele aspirinei asupra a aproape 15.000 de pacienţi spitalizaţi, infectaţi cu noul coronavirus.

Deoarece medicamentul ajută la reducerea cheagurilor de sânge în alte boli, a fost testat la pacienţii cu COVID-19 care prezintă un risc mai mare de apariţie a problemelor de coagulare.

„Deşi aspirina a fost asociată cu o mică creştere a probabilităţii de a ieşi din spital în viaţă, acest lucru nu pare să fie suficient pentru a justifica utilizarea pe scară largă a acesteia pentru pacienţii spitalizaţi cu COVID-19”, a declarat Peter Horby, coordonator al studiului, profesor de boli infecţioase emergente la Facultatea de Medicină a Universităţii Oxford, relatează Reuters.

În cadrul studiului, numit Recovery, mai puţin de jumătate dintre pacienţi au fost selectaţi la întâmplare şi li s-a administrat 150 mg de aspirină o dată pe zi, iar celorlalţi li s-a acordat îngrijire obişnuită.

Sursa: www.descopera.ro

Continue Reading
Publicitate

Trimite un like la pagină daca ți-a plăcut articolul

Scrie un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

buton-whatsapp