Asociația Școlilor Particulare cere Guvernului deschiderea școlilor cu prezență fizică începând cu 8 Noiembrie. - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Național

Asociația Școlilor Particulare cere Guvernului deschiderea școlilor cu prezență fizică începând cu 8 Noiembrie.

Publicat

on

Semnatarii susțin că personalul din școlile particulare este vaccinat în proporție de 85-100%.

Redăm textul scrisorii:

  • ”Domnului Florin Vasile Cîțu, Prim-ministru,
  • Domnului Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației,
  • Domnului Attila Cseke, Ministrul Sănătății,

Stimați domni,

Vă scriu – în numele unităților de învățământ parte din rețeaua națională de învățământ preuniversitar – pentru a vă asigura că susținem efortul național de a diminua rata de incidență a transmiterii COVID-19 și de a stimula vaccinarea – în primul rând prin exemplu personal.

Unitățile particulare de învățământ din România, precum și furnizorii de educație care organizează și desfășoară, pe teritoriul României, activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, sunt școli vaccinate și sigure.

În numele acestora și în numele comunității pe care o reprezint, o comunitate compusă din 200.000 de elevi/preșcolari, 400.000 de părinți și aproximativ 20.000 de cadre didactice, cetățeni români, vă solicit să dispuneți reaplicarea prevederilor legale, inițiale, de descentralizare a deciziei privind continuarea cursurilor cu prezență fizică sau în sistem online, la nivelul fiecărei unități de învățământ, așa cum a fost formulată și cuprinsă în actul normativ comun, emis de Ministerul Educației, O.M. nr. 5196/03.09.2021 împreună cu Ministerul Sănătății, O.M. nr. 1756/03.09.2021, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 848/06.09.2021.

Solicitarea ASP este fundamentată pe următoarele considerente:

  1. 85% – 100% angajati vaccinați – procente publicate pe site-urile instituțiilor noastre;
  2. 100% conditii igienico-sanitare implementate și respectate strict;
  3. 0 (zero) focare cu transmitere în cadrul școlilor noastre.

Cifrele sunt elocvente, cu toate acestea, în prezent – elevilor noștri nu li se permite accesul în şcoală, în schimb li se permite accesul în centrele comerciale, în restaurante și în alte spații publice.

Sănătatea mentală este la fel de importantă iar aceasta nu poate fi asigurată decât prin prezența fizică a copiilor în școală.

Sursa: facebook

www.comunascheia.ro

buton-whatsapp