În calendarul zilelor internaționale regăsim acesta zi plină de recunostință, dedicată nimeni altuia decât celui mai bun rău necesar, BĂRBATUL, care, ce să vezi, mai și gătește cina.
Chiar dacă gurile rele ar spune că în seara asta se va găti cea mai mare cantitate de cartofi prăjiti din tot anul, noi, ambițioși cum suntem ,vrem să demontăm acest mit și să propunem o rețetă simplă pe care o găsim în orice restaurant de 3 Stele Michelin.
Tartar de stridii cu brânza de capră.
o duzină de stridii 1/2 rulou de brânză de capră, 50 ml de vin alb de tară, un fir de ulei de măsline, piper proaspăt râsnit, câteva fire de cepșoare tocate, un praf de paprika.
Rețeta este extrem de simplă si ca orice tartar,nu implica gatire. Scoicile se deschid si se recuperează conținutul lor,care se pune la scurs pe servete de hîrtie absorbantă. După ce se scurge apa de mare se taie in bucați mai mici si se amestecă intr-un bol cu brânză de capră taiată cuburi. Râsnim un pic de piper,adăugam câteva fire de cepsoară tocată si un fir de subțire de ulei. Amestecăm ușor totul si dăm la rece pentru 1/2 de oră. Scoatem bolul în momentul servirii si plasăm tartarul in patru scoici pe care le-am păstrat după deschidere. Pudrăm cu paprika si decorăm cu câteva fire de cepșoara. Putem servi acest tartar drept antreu,insotit de un vin alb de tară Charentais si baghetă proaspatâ.
Poftă bună!
P.S. Dacă totuși ați apucat să puneți cartofii la prăjit nu-i aruncați, folosiți-i garnitură la tartar :))