“Porți deschise” pentru muncitorii străini în România - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Economie

“Porți deschise” pentru muncitorii străini în România

Publicat

on


Guvernul va majora puternic, pentru anul viitor, numărul avizelor care pot fi acordate muncitorilor străini, la 100.000 de lucrători, după ce în acest an a fost stabilit inițial un contingent de 25.000 angajați, dublat ulterior la un total de 50.000.

În vară, când a dublat limita la 50.000, premierul Cîțu a arătat că necesarul de forță de muncă pe piață este de 160.000 de lucrători.

De ce este important: Plecarea lucrătorilor români în alte țări a condus la situația în care angajatorii, la salariile pe care le oferă, nu găsesc suficienți români dispuși să se angajeze la ei și sunt nevoiți să apeleze la personal din țări exotice, precum Filipine, Thailanda, Nepal, Vietnam.

Criza forței de muncă se resimte tot mai tare în țară. În timp ce zeci de mii de muncitori din Asia vin în România și sunt de mare ajutor în special în sezonul estival, lucrătorii români calificați migrează spre Occident. Mare parte din personalul unui restaurant din Suceava a ajuns să fie format din tineri bengalezi, care vin aici pentru că în țara lor traiul este unul extrem de greu și doar în felul acesta își pot întreține familiile de acasă.

Alexandru Filipciuc este cel care i-a primit cu brațele deschise pe tinerii din Bangladesh la restaurantul său. Aici câștigă de la 500 euro, până la 1.000 de euro lunar și au cazarea asigurată. În ultimii ani, HoReCa se confruntă cu o criză a forței de muncă, mai spune patronul. Crede că, fără muncitorii din Asia, industria nu ar putea supraviețui în timpul sezonului.

Sursă – Profit.ro
Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/social/lipsa-de-muncitori-impinge-guvernul-la-masuri-disperate-majoreaza-puternic-numarul-lucratorilor-straini-care-pot-fi-adusi-in-romania-porti-deschise-la-nivel-record-20452655
Locuri de muncă: Criza se accentuează. Restaurant ajuns să fie… | PROFIT.ro

www.comunascheia.ro

buton-whatsapp