În fiecare an pe 8 Octombrie, creștinii din satul Mihoveni îi sărbătoresc pe Sfinții Mihail și Gavril, conducătorii cetelor de îngeri. Cei doi Arhangheli purtători de sabie ca simbol al biruinței sunt, potrivit credinței ortodoxe, sunt călăuzele sufletelor în drumul lor spre Rai.
Hramul localității este ziua când în casele localnicilor se adună copii, rudele, prietenii și toți cei dragi pentru a se bucura împreună de cele realizate, de sănătate și de bunăstare.
Cu acest prilej Parohia Sfinții Arhangheli Mihoveni anunță la ora 8:00 Slujba Utreniei și Sfânta Liturghie. Rugăciunea va fi înfrumusețată de Corul Parohial ,,Anghelos” și prin participarea Corului Psaltic ,,Sfântul Ioan Damaschin” al Bisericii Sfântul Sava din Iași.
Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Mihoveni s-a întemeiat între anii 1871-1877 , din cărămidă pe fundație de piatră, cu hramul „Sf. Arhangheli”, ca și al bisericii de lemn. Biserica a fost construită la hotarul dintre satele Buninți și Mihoveni, având inițial altarul și naosul în Buninți, iar pronaosul și pridvorul în Mihoveni. În curtea bisericii se afla o movilă de pământ ce delimita hotarul celor două sate.
Zidirea bisericii s-a făcut la îndemnul preotului Dimitrie Tarnavschi, paroh la Buninți în perioada 1849-1886, pe cheltuiala Fondului Bisericesc al Bucovinei și cu participarea comunității ortodoxe locale. În 1877 s-a zidit din cărămidă și o casă parohială. Lăcașul de cult a fost sfințit la 26 octombrie 1885 de mitropolitul Silvestru Morariu-Andrievici al Bucovinei și Dalmației, preot paroh fiind Dimitrie Tarnavschi.
După cum se precizează în „Anuarul Mitropoliei Bucovinei pe anul 1937”, Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Mihoveni avea o casă parohială de cărămidă, o sesie parohială de 12 ha, o sesie rezervată pentru cooperator de 6 ha, o sesie a cântărețului de 3 ha și o sesie a ponomarului de 1 ha. Parohia avea în îngrijire spirituală 533 familii cu 2.325 credincioși. În acel an, comunitatea ortodoxă din Mihoveni era păstorită de preotul paroh Mihail Corduș (născut în 1885).
Biserica a fost reparată în perioada 1989-1991, pereții exteriori fiind consolidați și tencuiți cu praf de piatră. Pictura interioară a fost refăcută în anii 1996-2000 în tehnica frescă și în stil bizantin de Mădălina Arhirii Reuț.