ATENȚIE LA TENDINȚE ! După Austria, alte două importante țări europene iau în calcul carantinarea persoanelor nevaccinate - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Național

ATENȚIE LA TENDINȚE ! După Austria, alte două importante țări europene iau în calcul carantinarea persoanelor nevaccinate

Publicat

on

Precedentul Austria

Austria a plasat în carantină începând de luni, 15 noiembrie, milioane de oameni care nu s-au vaccinat complet împotriva coronavirusului, în încercarea de a face faţă creșterii alarmante a numărului de infectări. Astfel, potrivit noilor măsuri, nevaccinații vor putea să iasă din casă doar pentru a merge la cumpărături esențiale, pentru mersul la serviciu, la şcoală sau la medic.

Nevaccinaţii îşi mai pot părăsi locuinţele pentru a se vaccina. Cei cu vârsta de până la 12 ani vor fi scutiți de carantină. Austria are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest. Mai exact, aproximativ 65% din populație este vaccinată în prezent cu schemă completă împotriva noului coronavirus.

Germania și Cehia decid săptămâna asta posibilitatea unor măsuri similare.

Numărul de noi infecții la 100.000 de locuitori înregistrate în ultima săptămână a depășit pentru prima dată în Germania pragul de 300, de debutul pandemiei de coronavirus, iar cele trei partide care vor forma viitorul guvern au convenit, în weekend, să sporească restricțiile, o variantă discutată fiind introducerea carantinei pentru persoanele nevaccinate, potrivit Politico.


Modificările sunt prelucrate în propunerile de modificări ale legii privind bolile infecțioase pe care Parlamentul urmează să le voteze în cursul acestei săptămâni. Creșterea abruptă a numărului de noi cazuri vine într-un moment dificil pentru Germania, după alegerile generale din septembrie, cu un guvern condus de Angela Merkel cu puteri liminate, în timp ce discuțiile privind formarea următoarei coaliții intră abia acum în faza decisivă.

Și guvernul ceh ia în considerare mai multe opțiuni pentru a impune reguli mai stricte persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva Covid-19. Printre acestea s-ar putea număra și lockdown-ul pentru nevaccinați, după modelul adoptat de Austria începând din această săptămână, a anunțat premierul Andrej Babis, potrivit Bloomberg.

Confruntată cu o nouă creștere a cazurilor grave de Covid, Republica Cehă pregătește noi măsuri care să limiteze răspândirea virusului.

Una dintre alternative este un regim similar cu cel impus în Austria, care limitează mișcarea și activitățile celor care au refuzat vaccinarea, a declarat Babis într-o conferință de presă televizată după ședința de guvern de luni.

Sursă: Libertatea.ro

                                                                        www.comunascheia.ro

buton-whatsapp