HARTA VACCINĂRII ÎN ROMÂNIA. Județul Suceava pe o poziție neonorantă. - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Local

HARTA VACCINĂRII ÎN ROMÂNIA. Județul Suceava pe o poziție neonorantă.

Publicat

on

Județul Suceava, chiar dacă procentual este pe ultimul loc în clasamentul publicat de autorități are 146400 de locuitori vaccinați, cee ace reprezintă aproape toată populația Județului Tulcea sau Sălaj.

România a depășit miercuri, la aproape 11 luni de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, pragul de 7 milioane de persoane vaccinate cu schema completă, însă procentul este la jumătate față de multe țări europene.

Dacă în luna octombrie ritmul de vaccinare anti-COVID a crescut considerabil, ca urmare a introducerii certificatului verde pentru a merge la magazin, de exemplu, în ultimele două săptămâni ritmul a scăzut din nou. Marți, de exemplu, doar 23.368 de oameni s-au vaccinat cu prima doză, iar miercuri – doar 23.112

Coodonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiţă, spunea că speră ca până la finalul anului să fie atinsă o rată de vaccinare de măcar 50%.

Cel mai mare procent de vaccinare din populația eligibilă, cu vârsta de peste 12 ani, este în București – 64,43%, în timp ce rata de vaccinare raportat la populația generală este de 56,33%.

Doar 3 județe – Cluj, Constanța și Sibiu – au o rată de vaccinare de peste 50%, în timp ce Județul Suceavase menține la coada clasamentului, cu sub 27,63%, conform situației transmise de către autorități. Sub 30% rată de vaccinare are și județul Covasna.

În total, 18 judeţe din România au vaccinat doar între 30 şi 40% din populația eligibilă.

Situația transmisă de către comitetul de coordonare a vaccinării:

Sursă : hotnews.ro

www.comunascheia.ro

buton-whatsapp