„Îmi este foarte bine în ROMÂNIA” ne spune cel mai bun tânăr sportiv din EUROPA, înotătorul David Popovici. - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Național

„Îmi este foarte bine în ROMÂNIA” ne spune cel mai bun tânăr sportiv din EUROPA, înotătorul David Popovici.

Publicat

on

#HAIROMÂNIA.

David Popovici este cel mai bun tânăr sportiv din Europa. Înotătorul de 17 ani a primit titlul în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Slovacia.

La doar 17 ani a reușit anul acesta să obțină aur la Campionatele Europene de seniori în bazin scurt și alte trei medalii la Campionatele Europene de juniori. Sportivul a doborât două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 metri liber și a ocupat poziția a 4-a în proba de 100 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

David Popovici dezvăluie de ce a refuzat ofertele din SUA: „Îmi este foarte bine în România „Eu vreau să continui să mă antrenez cu antrenorul, cu echipa mea şi, implicit, dacă se va întâmpla asta, va trebui să rămân în România şi pentru studii. Vreau să rămân alături de echipa mea şi să continui studiile în România. Dar nu rămân aici pentru că neapărat vreau să continui studiile în România, vreau să continui înotul alături de oamenii pe care îi am în jurul meu, în care am maximă încredere.

Printre lucrurile de care aş putea să dispun eu în America ar fi parteneri de antrenament mai pregătiţi, la nivelul meu, sau poate mai sus, numai că din punct de vedere al condiţiilor, acum, cu echipa pe care o am şi care mă sprijină, îmi este foarte bine aici”, a declarat Popovici, citat de Agerpres.

Distincția de „Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021 i-a adus lui David și un premiu în valoare de 15 mii de euro sub forma unei burse de formare.

#HAIROMÂNIA

www.comunascheia.ro

buton-whatsapp