Cod Portocaliu de ninsoare și viscol în zona montană a Județului SUCEAVA. (vezi harta) - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Informări

Cod Portocaliu de ninsoare și viscol în zona montană a Județului SUCEAVA. (vezi harta)

Publicat

on

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marți, o avertizare de tip cod portocaliu, valabilă de la ora 23.00 a zilei de 30 noiembrie până pe 1 decembrie, la ora 11.00.

Meteorologii au emis, marți, mai multe avertizări Cod galben și portocaliu de vânt puternic, lapoviță și ninsoare, în unele zone urmând să se depună strat consistent de zăpadă.

La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopții de marți spre miercuri (30 noiembrie/01 decembrie) local vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.

În intervalul menționat, în zona montană și submontană va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 și 65 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 85…95 km/h, viscolind ninsoarea.

Până în dimineața zilei de 1 decembrie, astfel de fenomene se vor semnala și în regiunile nord-vestice.

Totodată, de marți ora 23.00 până miercuri la ora 11, va fi cod portocaliu de ninsori abundente și viscol la altitudini de peste 1500 m în nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali. Acolo va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 75…85 km/h și va fi viscol.

Sursă : anm.ro

comunascheia.ro

buton-whatsapp