DACIA Spring a primit o singură STEA la testele de siguranță (+VIDEO) - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Național

DACIA Spring a primit o singură STEA la testele de siguranță (+VIDEO)

Publicat

on

Dacia Spring este primul model 100% electric al producatorului nostru. În comparație, modelul Renault Zoe a obtinut zero stele pentru aceeași testare.

EuroNCAP a publicat cea mai nouă serie de teste, iar printre mașinile evaluate se află și Dacia Spring. Modelul electric a primit o singură stea din partea organizației.

Potrivit rezultatelor EuroNCAP, Dacia Spring a primit numai o stea. În comunicatul oficial se arată că modelul românesc a oferit 49% protecție pentru ocupanții adulți, 56% pentru ocupanții copii și doar 39% protecție pentru pietoni. Cel mai mic procent a fost raportat, însă, la nivelul sistemelor de siguranță: doar 32%.

Compartimentul pasagerilor a rămas stabil în cadrul impactului frontal. Parametrii calculați în zona picioarelor au indicat un risc ridicat de rănire. De asemenea, structuri ale bordului au prezentat și ele potențial de rănire. Și protecția șoferului la nivelul pieptului a fost precară. Valorile recomandate de protecție au fost depășite și la nivelul pelvisului.

Punctajul final a fost afectat și de dificultatea deschiderii ușilor după accident. A fost nevoie de forțe ridicate pentru a accesa portierele.

După afișarea rezultatelor, Dacia a venit cu o declarație oficială: „Spring este un vehicul sigur, aparținând segmentului A. Este un model omologat, conform cu reglementările europene în materie de siguranță, pe care le şi depășește în unele privințe. (Spre exemplu, sistemul AEBS (Advanced Emergency Braking System) sau accesul la baterie pentru pompier, existente pe Spring, nu sunt obligatorii conform reglementărilor europene).”

Sursă: automarket.ro

CUM S-A COMPORTAT DACIA SPRING LA TESTELE EURONCAP – video.

comunascheia.ro

buton-whatsapp