VIDEO FABULOS!!! Max Verstappen îl depășește în ultimul tur de pistă pe Hamilton și devine CAMPION MONDIAL LA FORMULA 1!!! (+ VIDEO) - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Sport

VIDEO FABULOS!!! Max Verstappen îl depășește în ultimul tur de pistă pe Hamilton și devine CAMPION MONDIAL LA FORMULA 1!!! (+ VIDEO)

Publicat

on

Max Verstappen a câștigat ultimul Mare Premiu al sezonului și este noul campion mondial, după o cursă palpitantă în care l-a depășit pe Lewis Hamilton în ultimul tur. Este primul titlu din cariera olandezului.

Înaintea ultimei curse de la Abu Dhabi cei doi se aflau la egalitate de puncte, lucru nemaiîntâlnit în Formula 1 din 1974. Max Verstappen (Red Bull) a plecat din pole position, iar Lewis Hamilton (Mercedes) de pe a doua poziție de pe grila de start. Verstappen a optat pentru pneuri ”soft”, în timp ce Hamilton pentru cauciucuri ”medium”.

Lewis Hamilton a luat startul mai bine și l-a depășit pe Verstappen. Olandezul a revenit după câteva viraje și a încercat să-l depășească pe englez, mașinile celor doi s-au atins, iar Hamilton a ieșit în afara pistei și a tăiat curba, însă comisarii de cursă au considerat că nu se impune nicio sancțiune. Din acel moment, distanța dintre cei doi a crescut în mod constant. După zece tururi, avansul dintre Hamilton și Verstappen era de 2,5 secunde.

Cei doi au schimbat pneurile în turul 15, iar la ieșirea de la boxe Hamilton se clasa pe doi, în spatele lui Sergio Perez (Red Bull), iar Verstappen pe locul 4. Distanța dintre cei doi era de peste 8 secunde, însă aceasta a scăzut la sub 2 secunde într-un singur tur, în momentul în care Hamilton a încercat să îl depășească pe Perez.

La mijlocul cursei, distanța dintre cei doi era 3,6 secunde, iar avansul lui Hamilton a crescut constant. În turul 38, Max Verstappen a schimbat din nou pneurile și a ieșit la 17 secunde în spatele lui Hamilton. Distanța dintre cei doi era una considerabilă, iar Hamilton părea că va câștiga titlul mondial. În turul 54 a avut loc un accident, a fost introdusă mașina de ”safety”. Verstappen a profitat de ocazie, a intrat la boxe și a schimbat din nou cauciucurile, a trecut pe ”soft”. Safety car-ul a ieșit cu un tur înainte de final. Verstappen a atacat și l-a depășit pe Hamilton în ultimul tur și a devenit noul campion mondial.

Vezi video cu ultimul tur in care Verstappen il depășește pe Hamilton și devine CAMPION MONDIAL!!!

Sursă: biziday.ro

www.comunascheia.ro

Continue Reading
Publicitate

Trimite un like la pagină daca ți-a plăcut articolul

Scrie un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

buton-whatsapp