Peste 50 de percheziţii ale DNA în Suceava şi Constanţa privind suspiciuni de “vaccinare la chiuvetă”. Vezi ce sumă de bani se pretindea. - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Local

Peste 50 de percheziţii ale DNA în Suceava şi Constanţa privind suspiciuni de “vaccinare la chiuvetă”. Vezi ce sumă de bani se pretindea.

Publicat

on

Peste 50 de percheziţii au loc, marţi, în Suceava şi Constanţa, inclusiv la două instituţii publice, într-un dosar vizând fapte de corupţie comise de către funcţionari publici, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

În Suceava rețeaua avea intermediari care racolau persoane dornice de vaccinare ”la chiuvetă”, iar acestea plăteau între 50-400 de euro pentru a primi certificatul verde. Infracțiunile vizate sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, corupţie şi fals, comise de către funcţionari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid”, anunţă DNA.

În cursul zilei de marţi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au loc percheziţii domiciliare în 52 locaţii, situate pe raza judeţelor Suceava şi Constanţa, din care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale, precizează reprezentanţii DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Sursă: monitoruldesuceava.ro

                                                              Comunascheia.ro

buton-whatsapp