Ministrul Educației a anunțat în ce condiții școlile și grădinițele pot trece în ON-LINE începând cu data de 17 Ianuarie - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Informări

Ministrul Educației a anunțat în ce condiții școlile și grădinițele pot trece în ON-LINE începând cu data de 17 Ianuarie

Publicat

on

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că şcolile în care rata de vaccinare este sub 60% în ziua de vineri, iar incidenţa infectărilor cu noul coronavirus în localitatea respectivă este mai mare de 3 la mie vor intra în online.

Potrivit ordinului comun, se ia în considerare rata de vaccinare raportată vineri, astfel că trecerea în online ar urma să se facă de luni, 17 ianuarie, odată cu începerea semestrului al doilea, în cazul în care nu apar alte modificări între timp.

Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online. Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a spus ministrul, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că este vorba şi despre grădiniţe.

Cîmpeanu a afirmat că, având în vedere că au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional.

„Având în vedere că la nivel naţional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional şi voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii. Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”, a mai arătat Cîmpeanu.

Ministerul Educației nu a mai publicat din 19 noiembrie lista ratelor de vaccinare din școlile și grădinițele din România. Vom publica datele aferente atunci când le vom primi.noile reguli la nivel naţional şi voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii. Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”, a mai arătat Cîmpeanu.

Sursă : hotnews.ro

Comunascheia.ro

buton-whatsapp