PRIMĂRIA ȘCHEIA amintește că din luna Martie intră în aplicare noile reguli de COLECTARE A DEȘEURILOR - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Informări

PRIMĂRIA ȘCHEIA amintește că din luna Martie intră în aplicare noile reguli de COLECTARE A DEȘEURILOR

Publicat

on

Începând cu 1 Martie, la capitolul salubrizare vor fi operate anumite schimbări  privind ridicarea gunoiului în sensul preluării selective în mai multe zile.

În acest sens, operatorul RITMIC COM va pune la dispoziția fiecărei gospodării, gratuit, saci cu diferite nuanțe  (negru – pentru fracția umedă și galben pentru fracția uscată).

În primă fază Primăria Șcheia va distribui în Comună materiale de informare asupra noilor reguli urmând ca din luna Martie acestea să se și implementeze .

Astfel:

Fracția umedă -care reprezintă resturi de produse alimentare sau cele rezultate din producerea hranei zilnice vor fi colectate după următorul program:

  • Luni și Marți în Sat Sfântu Ilie
  • Miercuri și Joi în Sat Șcheia
  • Vineri și Sâmbătă în Satele Mihoveni, Trei Movile și Florinta

Fracția uscată: -care reprezintă pet-uri, folii și pungi de plastic, sau alte recipiente de plastic, ambalajele de sticlă, cutii de metal vor fi colectate după următorul program:

  • Marți în Satele Șcheia, Mihoveni, Trei Movile și Florinta
  • Vineri în Sat Sfântu Ilie

Deșeurile vegetale (crengi/frunze) se colectează doar în perioadele :

01 Martie – 30 Aprilie și 03 Octombrie – 26 Noiembrie

Nerespectarea noilor reguli poate atrage amenzi usturătoare!

De precizat este și faptul că nerespecatrea colectării selective poate atrage sancțiuni aspre conform Ordonanței de urgență nr. 92/2021 care sunt cuprinse între 5000-15000 lei pentru persone fizice și 20000-40000 lei pentru persone juridice.

Vă prezentăm conținutul întregii ordonanțe cu sancțiunile aferente.

www.comunascheia.ro – portal web de informații și informări

buton-whatsapp