Granturi cu finanţare PNRR pentru 92 de Unități de Învățământ din Județul SUCEAVA - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Local

Granturi cu finanţare PNRR pentru 92 de Unități de Învățământ din Județul SUCEAVA

Publicat

on

Mai multe şcoli cu vulnerabilitate ridicată din Judeţul SUCEAVA ar putea beneficia de granturi de maximum 200.000 de euro în vederea reducerii şi combaterii abandonului şcolar!

În lista unităților de învățământ a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar , 21,73% din școli au  prioritate  ridicată fiind considerate cu risc ridicat de abandon .

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), inițiat de Ministerul Educației, face parte din cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată”, cu finanțare PNRR, în valoare de 543 milioane euro – componenta PNRR nerambursabilă.
Programul vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi, în două runde, unui număr estimat de 2.500 dintr-un total de 3.235 de unități de învățământ de stat de nivel gimnazial, cu risc mediu și crescut de abandon școlar, identificate prin proiectul „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, intervenție și compensare pentru a crește participarea școlară”.
Toate școlile se pot înscrie, nu doar cele incluse în lista inițială (și acestea trebuie să parcurgă procedura de înscriere) cu condiția să se încadreze într-un grad de vulnerabilitate și să existe risc de abandon școlar.


Fiecare grant va avea o valoare de maximum 200.000 euro, în funcție de numărul de elevi înscriși și gradul de marginalizare a localității, și va fi implementat pe o durată de 3 ani.

Complementar cu granturile directe în suma totală de 500 milioane euro, PNRAS prevede suma de 43 milioane euro pentru formarea a 45.000 de angajați din învățământul preuniversitar. Formarea implică metode și tehnici de reducere a abandonului școlar, identificarea nevoilor și abilităților elevilor, abordări didactice centrate pe elev, competențe interculturale și evaluare formativă. Cele 7 module de formare disponibile sunt: utilizarea modulului MATE, programe remediale, comunități de practică, învățarea fără limite, observare la clasă, coaching pentru diriginți și leadership pentru directori.

În județul Suceava există un număr de 92 de unități de învățământ eligibile pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar – finanțat prin Planul pentru Redresare și Reziliență. Din acest număr, un procent de 21,73% este reprezentat de unitățile de învățământ cu risc ridicat de abandon printer ele și Școala cu Clasele I-VIII Dimitrie Păcurariu Șcheia, iar restul de 78,26% reprezentând procentul școlilor cu risc mediu de abandon.

Mai jos găsiți link-ul cu tabelul tuturor Unităților de învățământ eligibile. Cele din Județul Suceava se regăsesc începând cu poziția 2672 (pagina 124)

https://www.edu.ro/sites/default/files/Lista%20unitati%20invatamant%20eligibile%20PNRAS_PNRR_0.pdf

Sursă : https://www.facebook.com/PNLGheorghiuBogdan/posts/348929137059255

www.comunascheia.ro – Portal web de informații și informări

buton-whatsapp