Școala Gimnazială “Dimitrie Păcurariu” ȘCHEIA a fost selectată eligibilă în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar și va beneficia de un GRANT de până la 200 000 Euro nerambursabili. - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Informări

Școala Gimnazială “Dimitrie Păcurariu” ȘCHEIA a fost selectată eligibilă în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar și va beneficia de un GRANT de până la 200 000 Euro nerambursabili.

Publicat

on

În lista unităților de învățământ, Școala cu clasele I-VIII Dimitrie Păcurariu Șcheia are statut ca prioritate  ridicată în proiectului-pilot „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, intervenție și compensare pentru a crește participarea școlară”, beneficiar Ministerul Educației.

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), inițiat de Ministerul Educației, face parte din cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată”, cu finanțare PNRR, în valoare de 543 milioane euro – componenta PNRR nerambursabilă.
Programul vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi, în două runde, unui număr estimat de 2.500 dintr-un total de 3.235 de unități de învățământ de stat de nivel gimnazial, cu risc mediu și crescut de abandon școlar, identificate prin proiectul „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, intervenție și compensare pentru a crește participarea școlară”.
Toate școlile se pot înscrie, nu doar cele incluse în lista inițială (și acestea trebuie să parcurgă procedura de înscriere) cu condiția să se încadreze într-un grad de vulnerabilitate și să existe risc de abandon școlar.


Fiecare grant va avea o valoare de maximum 200.000 euro, în funcție de numărul de elevi înscriși și gradul de marginalizare a localității, și va fi implementat pe o durată de 3 ani.

Complementar cu granturile directe în suma totală de 500 milioane euro, PNRAS prevede suma de 43 milioane euro pentru formarea a 45.000 de angajați din învățământul preuniversitar. Formarea implică metode și tehnici de reducere a abandonului școlar, identificarea nevoilor și abilităților elevilor, abordări didactice centrate pe elev, competențe interculturale și evaluare formativă. Cele 7 module de formare disponibile sunt: utilizarea modulului MATE, programe remediale, comunități de practică, învățarea fără limite, observare la clasă, coaching pentru diriginți și leadership pentru directori.

În județul Suceava există un număr de 92 de unități de învățământ eligibile pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar – finanțat prin Planul pentru Redresare și Reziliență. Din acest număr, un procent de 21,73% este reprezentat de unitățile de învățământ cu risc ridicat de abandon printer ele și Școala cu Clasele I-VIII Dimitrie Păcurariu Șcheia, iar restul de 78,26% reprezentând procentul școlilor cu risc mediu de abandon.

Sursă : https://www.facebook.com/PNLGheorghiuBogdan/posts/348929137059255

www.comunascheia.ro – Portal web de informații și informări

buton-whatsapp