Premierul Nicolae Ciucă a anunțat noile tarife plafonate la energie și gaze începând cu 1 Februarie. - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Economie

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat noile tarife plafonate la energie și gaze începând cu 1 Februarie.

Publicat

on

Featured

De asemenea s-a decis stornarea și reemiterea tuturor facturilor greșite.

Nicolae Ciucă a anunțat noile plafonări: 0,68 lei/kwh energie electrică, 0,31 lei/kwh la gaze naturale. Se aplicată de la 1 februarie
Reprezentanții alianței aflate la guvernare au decis în prima ședință din acest an măsurile de sprijin pentru românii afectați de criza energetică se vor aplica de la 1 februarie, nu de la 1 aprilie. Prețul reglementat va fi de 68 de bani pentru un kwh, în cazul energiei electrice și de 0,31 bani/kwh pentru gazele naturale. Firmele vor beneficia de scheme de ajutor.  
„Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,8 lei per KW.
De asemenea, limita consumului să crească de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preţ, practic, reiese o compensare de 0,291 lei per KW, ceea ce va însemna că la consumator se vor percepe 0,68 bani pe KW.
Pentru IMM, pentru consumatorii mari, non casnici, va fi plafonat preţul la un leu pe KW.
La gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei pe KW, iar limita de consum pentru cinci luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 de KW.
De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33 la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei per KW. Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei per KW”, a spus Ciucă, la Parlament.


Nicolae Ciucă a precizat că s-a decis şi ca toate facturile emise greşit, peste un milion la număr, să fie stornate şi retrimise fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalităţi. Totodată, acesta a explicat că, marţi dimineaţă, va exista şi o discuţie cu furnizorii şi cu distribuitării şi, în funcţie de această întâlnire, vor fi stabilite şi celelalte elemente de detaliu tehnic care vor fi cuprinse în Ordonanţa Guvernului.
Actul normativ va fi promovat cel mai târziu săptămâna viitoare.

www.comunascheia.ro- Portal web de informații și informări

buton-whatsapp