CNSU anunță schimbări importante. Scade perioada de carantinare. - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Informări

CNSU anunță schimbări importante. Scade perioada de carantinare.

Publicat

on

România renunță la lista țărilor cu risc epidemic. Vor fi aceleași reguli pentru toți cei care intră în țară. Perioada de carantină se reduce la 5 zile, inclusiv pentru contacții nevaccinați.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat o hotărâre pentru eliminarea clasificării țărilor în funcție de riscul epidemiologic și adoptarea unor noi criterii pentru plasarea în carantină a celor care se întorc din străinătate. Noile decizii au fost prezentate de secretarul de stat Raed Arafat:

  • Se elimină încadrarea statelor în funcție de situația epidemiologică, în state verzi, galbene sau roșii.
  • Se instituie carantina cu o durată de 5 zile pentru cei ce vin în România și NU prezintă certificatul digital al UE și alte documente care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea negativă PCR efectuată cu 72 de ore înainte.
  • Excepții: Copii de 12 sau mai puțini ani, persoane aflate în tranzit care părăsesc țara în 24 de ore, transportatorii de mărfuri sau de persoane, personalul navigant, persoanele care merg la muncă sau la studii peste graniță.
  • Măsura de carantină pentru contacții direcți va fi de 5 zile, iar exceptați sunt cei care au trecut prin boală și care au cel mult 90 de zile de la terminarea izolării.
  • www.comunascheia.ro – Portal web de informații și informări

buton-whatsapp