Decizie CCR: Nu se mai poate impune masca în spații deschise. Telemunca este legală doar cu acordul angajatului. - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Național

Decizie CCR: Nu se mai poate impune masca în spații deschise. Telemunca este legală doar cu acordul angajatului.

Publicat

on

Autoritățile nu mai pot impune masca în aer liber, iar angajatorii nu mai pot decide telemuncă fără acordul salariatului în starea de alertă, după ce o Curtea Constituțională a declarat, marți, neconstituțională o ordonanță de urgență din 2020. Potrivit unor specialiști în drept consultați de G4Media.ro, un alt efect al deciziei CCR este că toate amenzile primite de cetățeni pentru faptul că n-au purtat mască în aer liber și au fost contestate în instanță vor fi anulate dacă până la publicarea deciziei instanța n-a pronunțat o decizie.https://ab8398e8b6c84d0aad12daddc8a98fac.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Curtea Constituțională a declarat, marți, neconstituțională în ansamblu ordonanța de urgență 192 din noiembrie 2020, întrucât a fost adoptată cu încălcarea prevederilor referitoare la avizarea proiectelor de acte normative de către Consiliul Legislativ.

Ordonanța de urgență 192/2020 a modificat câteva articole din Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin care au fost stabilite măsurile și rectricțiile care pot fi impuse în contextul stării de alertă.

Curtea Constituțională precizează, în comunicatul de presă dat publicității după ședința de marți, că prevederile Legii 55 rămân în vigoare, urmând să fie eliminate doar prevederile introduse prin OUG 192, declarată neconstituțională în ansamblu.

Prin OUG 192, Guvernul a modificat câteva articole din Legea 55, respectiv cele referitoare la posibilitatea impunerii măștii de protecție și la telemuncă. Potrivit modificărilor introduse de ordonanța de urgență, autoritățile pot impune masca de protecție în aer liber, iar angajatorul decide organizarea activității în regim de telemuncă fără a mai cere consimțământul angajatului.

Sursa: g4media.ro

www.comunascheia.ro – Portal web de informații și informări

buton-whatsapp