Campanie intensivă de igienizare pe raza Comunei Șcheia. - Comuna Scheia - Informații utile
Ne găsiți și pe

Local

Campanie intensivă de igienizare pe raza Comunei Șcheia.

Publicat

on

Începând de luni, 4 martie și până pe data de 4 mai pe raza comunei Șcheia se va derula o campanie intensivă de igienizare și de înfrumusețare dar și una de colectare selectivă a deșeurilor astfel încât localitatea să strălucească de Sărbătorile Pascale.

Primarul Vasile Andriciuc a declarat că potrivit planului de măsuri aprobat se va realiza igienizarea tuturor pâraielor, drumurilor de servitute, drumurilor comunale, județene și naționale de pe teritoriul comunei, se vor colecta crengile rezultate din curățarea arborilor de la casele cetățenilor, se vor vărui copacii, bordurile și capetele de podețe, se vor igieniza parcurile și pădurile împreună cu copiii din școli, se va amenaja izvorul Huc prin crearea unui mic iaz plantat, se vor reface drumurile pietruite, se vor reface marcajele rutiere și se vor monta camere de supraveghere în parcuri, locuri de joacă și la locurile predispuse la formarea de depozite ilegale de deșeuri.

Primarul a arătat că activitatea de igienizare va fi coordonată de o comisie condusă de viceprimarul Ion Cristinel Burac. El a subliniat că această acțiune de igienizare are și o componentă de   conștientizare a populației și agenților economici privind colectare selectivă a deșeurilor dar și cu privire la obligativitatea întreținerii curățeniei pe porțiunile de trotuare și șanțuri din dreptul proprietății lor. ”

În afară de acestă curățenie de primăvară care este normală urmărim totodată și modul în care se face colectarea selectivă a deșeurilor de la populație și de la agenții economici fracția umedă și fracția prin firma de salubrizare cu care avem contract. Am dat fiecărei gospodării câte două tomberoane galben și negru pentru fracția uscată și fracția umedă, dăm flayere în care spunem de ce este importantă colectarea selectivă și cum se face ea, facem acțiuni educative în școli privind conștientizarea copiilor în ceea ce privește importanța colectării selective a deșeurilor și păstrarea curățeniei în comună. Toate acestea împreună cu firma de salubrizare. Dacă în urma acestor acțiuni ajungem la un grad de colectare selectivă a deșeurilor de 60%  este foarte bine”, a spus Andriciuc.

El a menționat că programul acțiunilor este ”zi lumină”. ”Activitățile  încep la ora 7 dimineața și se termină la ora 19.00 seara. Se va lucra zi lumină. Pe noi șcheenii ne caracterizează curățenia dar mai sunt și oameni care sunt certați cu bunul simț, care mai aruncă resturi menajere, resturi de contrucții în diferite locații precum e cea de la Postolăchioaie, cum e cea dinspreMihioveni dar încercăm să-i disciplinăm cu Poliția Locală. Sperăm ca în două luni de zile înainte de Sărbătorile Pascale comuna să strălucească de curățenie”, a mai spus Vasile Andriciuc.

Sursa : www.svnews.ro

buton-whatsapp